Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Під благодатні звуки

24 листопада 2013 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл освячує нові дзвони Архістратига Михаїла в с. Воля Ковельська Ковельського районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії.

24 листопада митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив нові дзвіницю й дзвони парафії Архістратига Михаїла в с. Воля Ковельська. Їх ніколи тут не було, бо храм збудовано лише 2007 року. Тож тепер чотири красені-дзвони вагою 80, 40, 20 та 10 кг, виготовлені на Нововолинському ливарному заводі, радуватимуть мешканців села урочистими мелодіями.

Вихованці недільної школи з короваєм, в українських строях вітали владику під час зустрічі. За Літургією в храмі та чином освяти з ним служили ковельські декани: районний – протоієрей Іван Бонис та міський – протоієрей Анатолій Александрук, настоятель парафії священик Володимир Удуд, інше місцеве духовенство та з Володимирських благочинь.

У проповіді архієрей засудив такий підступний гріх як байдужість. «Лицемірство, байдужість, показовість. У чому суть цих гріхів? В тому, що ти не бачиш у людині, яка поряд з тобою, образ і подобу Божу, – зазначив високопреосвященний. – Ти бачиш людину в тілі. Тому, якщо й сам грішник, то вважаєш, що грішник поряд з тобою... Суть природи людської, звичайно, у схильності до гріха. Але завдання християнина – боротися з гріхом, з байдужістю».

На завершення Служби архіпастир відзначив церковними нагородами жертводавців: Андрія Федорука – орденом Архістратига Михаїла, Надію Білітюк – орденом Великомучениці Варвари, благословенними грамотами – Володимира Гузя та інших благодійників.

25 листопада 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо