Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

З якого віку виховувати дитину в православному дусі?

Цю тему розкривав у черговій єпархіальній телепередачі «Що каже священик» гість  студії – священик Андрій Ротченков, директор Центру християнського виховання дітей та молоді в Луцьку.

«Дитину потрібно виховувати з моменту зачаття», – вважає душпастир. Через молитви батьків, через Причастя, за його словами, духовність передається. Вже в утробі матері дитинка з’єднується зі святинею. Вона радіє в церковній атмосфері, вважає о. Андрій.

«Але гріх теж передається», – наголошує панотець. Коли батьки ведуть неблагочестивий спосіб життя, дитя в утробі все відчуває, гріх батьків впливає на її душу.

Вже від самого народження ми маємо водити дітей до храму, до Причастя. Але, разом з тим, вони не повинні відволікати парафіян від молитви, зазначає священик. Коли дитина заважає, її потрібно заспокоїти, зокрема, прогулятися на вулиці. Привчати дитину до храму потрібно в міру її сприйняття, підкреслює о. Андрій Ротченков.

Ведуча програми – Світлана Павлова. «Що каже священик» – спільний проект єпархіальної телестудії «Собор» (головний редактор Андрій Гнатюк) і Волинської обласної державної телерадіокомпанії.

06 листопада 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо