Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Примножуймо свої таланти

20 вересня 2015 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії.

Зміст цієї притчі (Мф. 25:14–30) пояснив митрополит Луцький і Волинський Михаїл у проповіді, виголошеній у кафедральному соборі Святої Трійці 20 вересня.

За словами владики, кожній людині дається своя кількість талантів. Той, хто примножив їх, отримує нагороду, а хто закопав – буде осуджений. Примноження талантів – це примноження дарувань, якими наділяє нас Господь при народженні. Але не можна принижувати одного чи возвеличувати іншого, бо кожен має свою кількість дарувань відповідно до моральних чи фізичних якостей.

Важливо в першу чергу звертати увагу на самого себе, як ми примножуємо таланти, дані Творцем. «Кожен із нас є особистістю, – сказав митрополит. – Ми – образ Божий, тому маємо себе цінувати, берегти своє тіло, як храм Божий, та приносити добро у цей світ через свій талант».

Тож ми повинні дякувати за кожну хвилину життя та розуміти свою відповідальність за час, відведений Усевишнім. Бо перед Його Лицем важливо не скільки прожила людина, а як.

«Притча вчить нас, щоб ми не легковажили своїм земним життям, а розуміли значимість і відповідальність кожного дня, щоб мати достойне місце у Царстві Небесному», – наголосив високопреосвященний.

20 вересня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо