Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Що робити християнину (оновлено)

1 травня 2014 р. Круглий стіл на тему «Відповідальність людини-християнина перед Богом і суспільством в часи випробувань» у ВПБА. Світлина інформаційної служби єпархії

У Волинській православній богословській академії проведено круглий стіл на тему «Відповідальність людини-християнина перед Богом і суспільством в часи випробувань». Захід провела кафедра богослів’я. У ньому взяли участь: ректор священик Володимир Вакін, проректор з навчальної роботи та завідувач кафедри священик Василь Лозовицький, проректор з науково-дослідницької роботи священик Ярослав Черенюк, викладачі, студенти.

У вступному слові о. Василь, говорячи про вибір теми, зазначив: «Думка з’явилася з огляду на ті події, політичні, суспільні, які хвилюють зараз кожного українця, і це, відповідно, стосується нас як громадян України, а з іншого боку – як християн».

У ході доповідей порушувались болючі й актуальні проблеми, які під кінець круглого столу переросли в жваві дискусії за участю всіх присутніх. Так, о. Василь спростував погляд, що людина не може вплинути на реалії. Така думка продиктована «логікою безвідповідальності». Але «християнин в яку б епоху не жив, повинен пам’ятати про відповідальність перед Богом і суспільством та проходити шлях земного життя з непохитним упевненням, що Господь не посилає нам випробувань, які перевершують наші сили».

Завідувач же кафедри гуманітарних дисциплін Ігор Сацик місію християнина в часи випробувань пояснив словами Христа: «…Глядіть, не жахайтеся, бо належить усьому тому бути, та це ще не кінець» (Мф. 24:7). Також, Ігор Каленикович розкритикував шовіністичні погляди про необхідність «винищення ворогів Росії та Православ'я». Він зазначив, що «православний це не той, хто вбиває інших, а хто молиться за інших».

05 травня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо