Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Чернецтво

У ДОЛАННІ ТРУДНОЩІВ

Жіночий монастир Різдва Христового у Володимирі. Світлина з сайта Volynpost.com

Уривки з інтерв’ю митрополита Луцького і Волинського Михаїла про жіночий монастир Різдва Христового у Володимирі з нагоди поїздки представників ЗМІ до цієї обителі

– Жіночий монастир, який сьогодні діє, звичайно, як кожен, відіграє роль осередку подвижницького християнського життя. Тому що не кожна людина відважиться залишити цей світ і піти в монастир, предавшись правилу чернечого життя. І тому сьогодні для людей секуляризованих (далеких від Церкви) монастир щось таке дивне, особливе, але є прикладом, як можна долати труднощі на життєвій дорозі. Скільки молоді вагається, що робити, як жити, куди податися, які цінності сповідувати. А дивлячись на цих молодих черниць, які знайшли сенс свого життя, підбадьоруєшся, думаєш: не все так страшно, долаємо труднощі, а в доланні труднощів знаходимо сенс життя, перспективу руху вперед життєвою дорогою.

– Ця обитель – індивідуальна, зі своїм уставом. Але якщо дивитися назагал, то обітниці, закони чернечого життя однакові.

– Монастир, як і храми, відроджуємо різними способами, як тільки можна. Це і цільові пожертви, що складають благодійники, це і дрібні пожертви, це і якісь проекти. Інколи буває, що виділяються й державні гроші. Є різні проекти, за допомогою яких нам вдається із руїн піднімати цей монастир. Тепер на першому поверсі можна жити. Господь вкаже нам, як треба працювати і кого задіювати, щоб відродити монастир повністю. Найбільша допомога від держави, якої потребуємо, – щоб не заважали. Ми й самі зацікавлені в якнайкращому дотриманні законодавства. Але незчисленна кількість перевіряючих ну просто заважає працювати.

22 лютого 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо