Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Газета Чудо

ДАРУНКИ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

Дарунки святого Миколая. Світлина Андрія Гнатюка

Андрій ГНАТЮК

Заради дочки й онучки вона поїхала за 60 кілометрів, аби помолитися біля частки мощей святого Миколая Мирлікійського і попросити уздоровлення для рідних. Жінка благала зцілення для 5-річної Софійки, яка через перелом ноги перестала ходити, і для молодшої дочки, що перебувала на операції, наслідки якої не могли передбачити. Повернувшись додому, жінка була вражена побаченим. І це ще не все...

Надія Волощук – директор Будинку дозвілля в Кузнецовську, учасник церковного хору в місцевій Михайлівській церкві. На запрошення настоятеля Троїцького Божого дому в Маневичах отця Михайла Мельничука поїхала з колегами на престольний празник храму Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, який будується. Проте найважливіше було для неї – потрапити до мощей св. Миколая у Троїцькій церкві, що поруч.

– Перед останками, перш ніж прикластися, я стала щиро на коліна і просила за здоров’я своїх рідних, – згадує прочанка. – Просила чудотворця Миколая, аби він зцілив їх. І ви знаєте, це сталося. Хочу Вас у цьому запевнити і підтвердити, бо це сталося на моїх очах, – з радістю говорить жінка.

– На Службу хористи подали записку за здоров’я, у якій Надія Андріївна вказала й важкохворих родичів. Записку читали кілька разів: і на Літургії, і коли служили акафіст угодникові, – каже отець Михайло. – А ще в Троїцькому храмі вперше побачила образок святої Софії. Вона його довго шукала і нарешті придбала для внучки. – За порадою наших парафіян, коли підходила поклонитися мощам святителя, то приклала іконку до ковчега з великою надією на те, що чудотворець почує молитви і поможе її внучці й дочці, – продовжує отець Михайло. – А взагалі всі дуже трепетно й радісно сприйняли, що парафію відвідала така реліквія. Прикладаючись до мощей, не було людини, у якої не з’явилися сльози. Усі плакали.

Повернувшись до Кузнецовська, Надія Андріївна побачила, що внучка Софійка бавилася, наче перелому й не було, а за півгодини вже почала й танцювати. І тоді на знак подяки Всевишньому бабуся дала іконку, аби внучка приклалася до неї.

Три тижні дівчинка була в гіпсі. Лікарі кажуть: хвороба проходила як зазвичай, хоча реабілітація після неї триває ще три-чотири місяці. Вони зробили все можливе, проте Божої помочі аж ніяк не відкидають. Травматолог Анатолій Зосимчук розповідає, що в такому віці після перелому діти не ходять до чотирьох тижнів, а буває й гірше. Тому не виключено, що Божий промисел у зціленні дівчинки був. А його колега завідувач травматологічного відділення Державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина № 2» Кузнецовська Валерій Волякін зазначив, що діти, незважаючи на зрощення і загоєння ран, ще довго не стають на ногу. Вони відвикли і думають, що ніжка болітиме. Тому те, що Софійка Колдун так швидко пішла, та ще й стрибає і танцює, – унікальний випадок. І це дало підстави виписати довідку, аби дитина змогла далі ходити в садок.

І ще про одне зцілення розповіла сестра Надія – її молодшої дочки, яка живе в Києві і в той час мала операцію на п’яті.

– Наступного дня я попросила мого духовного наставника отця Йосипа, який поїхав до Маневич, де ще перебували мощі святого Миколая, знов помолитися й за мою дочку. І от вона після операції взула кросівки і навіть пішла гуляти. Каже: «Мамо, це дійсно ваші молитви, і тепер я вірю, що є на світі Божа сила, тільки треба просто вірити і просити».

– Коли я розповів про ці чудеса у храмі, то запитав, чи не сталося й інших див, про які мені не повідомили, – розповідає о. Михайло. – І ось одна наша активна парафіянка Ольга Треля зізналася, що кілька років у неї на животі була ґуля («з пиріг завбільш», як вона каже). Ґуля не боліла, то й до лікарів сестра Ольга не зверталась. А після молитви перед мощами Миколая Чудотворця ґуля зникла. Ці слова підтверджують інші парафіянки – її подруги.

Святий Миколай укотре проявив заступництво за наших людей. І вкотре довів, що це не казковий дідусь із торбою гостинців, а великий заступник і молитвеник перед Богом за тих, хто до нього звертається. І дарунки його значно дорожчі й цінніші, аніж ті, які вкладають у мішки на день його пошанування. Ці зцілення ще більше зміцнюють нашу віру.

Волин. єпарх. відом.– 2010.– № 10 (71)

25 жовтня 2010 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо