Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи Заяви

Заява Волинської ради Церков щодо військової агресії Росії проти України

Волинська рада Церков (ВРЦ), яку утворено при облдержадміністрації очільниками єпархій та обласних об’єднань Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Римсько-Католицької Церкви, церков Християн Віри Євангельської – П’ятдесятників, церков Євангельських Християн-Баптистів, церков Адвентистів Сьомого Дня, рішуче осуджує анексію Російською Федерацією двох регіонів України – Автономної Республіки Крим і м. Севастополя – внаслідок псевдореферендуму 16 березня у супроводі облудної пропаганди.

Ми вважаємо такі дії властей РФ грубим порушенням не тільки міжнародних і двосторонніх угод, основ світопорядку, що склався після Другої світової війни, а й передусім Заповідей Божих «Не кради», «Не свідчи неправдиво проти ближнього твого», «Не жадай дому ближнього твого...».

Також ми одностайно свідчимо, що на Волині немає міжрелігійної ворожнечі чи нетерпимості, а ймовірні провокації та штучні намагання розпалення ворожнечі на релігійному ґрунті підлягатимуть негайному присіканню.

ВРЦ закликає нову владу та всіх волинян надавати можливим біженцям з окупованих регіонів усіляку допомогу, як моральну, так і матеріальну, в облаштуванні на новому місці проживання. Волинь має стати для цих наших співвітчизників хоч і тимчасовим, але другим рідним домом.

Закликаємо також усіх краян зробити посильний внесок у зміцнення Збройних сил України та Національної гвардії – добровільним вступом до цих формувань (згідно із віросповідним ставленням до військової справи), переказом коштів на відповідні рахунки, пожертвою харчів, ліків і необхідних речей.

У цей загрозливий, найважчий за всі роки незалежності України час нам слід бути як ніколи згуртованими, незважаючи на релігійні, мовні, національні та інші відмінності.

Заохочуємо всіх волинян до постійної молитви за примноження любові, прощення ворогів та відвернення війни. Наші душі мають бути вільними від бажання зла, помсти чи то представникам колишньої влади, чи то їхнім кривдникам. Ми повинні ненавидіти гріх, а не грішників, причому розпочинаючи кожен зі своїх пороків. Тоді почує Господь нашу спільну молитву «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» і змилосердиться над нами.

11 квітня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо