Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Документи Звернення

Звернення Волинської ради Церков щодо євроінтеграції України

Дорогі у Христі браття й сестри!

Нині наша держава прагне здобути асоційоване, а в майбутньому і повноцінне членство у Європейському Союзі. Передбачається, що після перехідного періоду в країні настане економічне піднесення, у різних ділянках суспільного життя (судочинство, місцеве самоврядування тощо) – певне оздоровлення.

Проте ці інтеграційні процеси мають неоднозначний відгук у наших громадян. Люди розуміють, що Україна належить до європейської цивілізації й тому повинна у політичному плані перебувати в колі європейських народів. Разом з тим для українців-християн дуже насторожливими є важкі наслідки аморальності, що уразили сучасне європейське суспільство. Вони побоюються, що Україна, ще не цілком одужавши від 70-літнього державного атеїзму, не зможе опиратись агресивній дехристиянізації, руйнуванню традиційної сім’ї та іншим негативним явищам, котрим не протистоїть, а навпаки – під виглядом «толерантності» захищає законодавство ЄС.

Щодо цього маємо сказати таке. У ХХ ст. Західна Європа хворіла на вельми важкі соціальні недуги: фашизм, нацизм та комунізм (саме там він зародився як теорія і масовий рух). Однак європейці врешті-решт знайшли сили подолати ці лиха. Надіємося, що з Божою допомогою буде подолано й нинішню моральну кризу. Бачимо, як на боротьбу проти легалізації гріха піднімаються мільйони людей у різних країнах континенту. В Об’єднаній Європі ми повинні об’єднуватися з християнами задля спільного опору антихристиянським силам, протиставляти деструктивним рухам нашу незламну вірність Господу Богу, вносити свіжий струмінь у цю боротьбу. Європейську цивілізацію збудовано на християнській основі, а велика християнська держава Україна повинна зміцнити цей фундамент.

Ось у чому насамперед полягає духовний вимір євроінтеграції нашої Вітчизни. Тому Волинська рада Церков надалі підтримуватиме кроки в цьому напрямку Президента України, Уряду і Верховної Ради.

Нехай же Творець не відніме від нас Своєї благодаті!

Митрополит МИХАЇЛ – керуючий Волинською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату
Митрополит НИФОНТ – керуючий Волинською єпархією Української Православної Церкви (Московський Патріархат)
Єпископ ВОЛОДИМИР – керуючий Володимир-Волинською єпархією Української Православної Церкви (Московський Патріархат)
Єпископ ЙОСАФАТ – екзарх Луцький Української Греко-Католицької Церкви
Отець канонік Роман БУРНИК – канцлер Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви
Єпископ Михайло БЛИЗНЮК – голова Волинського об’єднання церков християн віри євангельської – п’ятдесятників
Пастор Ярослав ТРОЦЬ – голова Волинського об’єднання церков євангельських християн-баптистів
Анатолій АНТОНЮК – старший пастор церков адвентистів сьомого дня у Волинській області

04 листопада 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо